Izobraževanje: Navidezna in izboljšana resničnost (VR/AR)

Vabimo vas na izobraževanje "Navidezna in izboljšana resničnost (VR/AR)" v izvedbi Laboratorija za telekomunikacije, Fakultete za elektrotehniko Ljubljana, ki bo 7. oktobra 2019 v prostorih fakultete, Tržaška 25, Ljubljana. Izobraževanje je uporabno za vse, ki se ukvarjajo s področjem multimedije in razvojem programske opreme.

V sodelovanju z organizatorjem omogočamo vsem udeležencem iz vrst članov TECES / SRIP PSiDL znižanje stroška izobraževanja na dogodku v okviru aktivnosti trajne podpore razvoju kadrov članov.

Supported by TECES EN

Komu je namenjeno

Znanja so uporabna za vse, ki se ukvarjajo s področjem multimedije in razvojem programske opreme

Ključna področja

Digitalizacija, multimedija, navidezna resničnost

Pridobljena znanja

 • Poznati vmesnike za naravno interakcijo in upravljanje (z gestami, glasom, možgani, s pogledom, branje in interpretacija ukazov
 • Poznati vmesnike za naravno interakcijo in upravljanje (z gestami, glasom, možgani, s pogledom, branje in interpretacija ukazov neposredno z mišičnih signalov, napredne metode interakcije)
 • Poznati pomen dobre uporabniške izkušnje v VR/AR
 • Praktično preizkusiti naprave in storitve VR/AR/MR
 • Poznati aktualne trende in standarde.

Vsebina izobraževanja

 • Navidezna resničnost (VR), izboljšana (obogatena) resničnost (AR) in mešana resničnost (MR)
 • Tehnologije, naprave, princip delovanje, aplikacije in storitve v VR, AR in MR
 • Praktičen prikaz in demonstracija (Uporaba naprav Oculus Rift CV1, MS Hololens, Samsung Gear VR, Google CardBoard, interaktivnitisk)
 • Vmesniki in interakcija z napravami in uporabniki
 • Razvoj v VR/AR/MR sistemih na primeru LMMFE projektov
 • Vmesniki za virtualno in obogateno resničnost (VR/AR) – npr. Oculus Rift
 • Uporabniška izkušnja v navidezni in obogateni resničnosti8.
 • Trendi in standardi

Trajanje izobraževanja

 • 8 pedagoških ur

Prijava

Prijavo na dogodek izvedite na spletni strani izvajalca / organizatorja dogodka (dodati kodo TECES). Zaradi lažjega usklajevanja skupne udeležbe in podpore nas OBVEZNO obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Opozorilo

TECES ne odgovarja za pravilnost vsebin in morebitne spremembe programa s strani organizatorja. Za to je potrebno slediti uradno spletno stran dogodka.

Izvajalec

Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko (LTFE) ima dolgoletne izkušnje z razvojem, organizacijo in izvajanjem strokovnih usposabljanj za podjetja, organizacije in posameznike. V vseh letih svojega delovanja smo ustvarili bogat portfelj vsebin, izoblikovali širok krog kakovostnih predavateljev ter inštruktorjev in si nabrali številne izkušnje in reference.
Svoje poznavanje svetovnih telekomunikacijskih trendov in tehnologij redno prenašamo v slovenski prostor. Sami ali skupaj s partnerji, uglednimi tehnološkimi podjetji iz različnih področij, izvajamo različne izobraževalne aktivnosti. Programi, ki so po vsebini, zahtevnosti in trajanju prilagojeni naročnikom, zajemajo vse od osnovnih znanj iz informacijsko-komunikacijskih tehnologij, do najsodobnejših strokovnih, razvojnih in raziskovalnih tematik. Vrhunsko opremljeni laboratoriji ter preplet klasičnih in sodobnih multimedijskih metod učenja, v laboratorijih in prek spleta, omogočajo pridobitev kakovostnih znanj in praktičnih izkušenj na najrazličnejših področjih IKT.

Podatki o dogodku

Pričetek dogodka 07.10.2019 8:00
Zaključek dogodka 07.10.2019 16:00
Cena -30% člani TECES / SRIP PSiDL
Lokacija Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana

Vstopnice za dogodek

Vrsta pristopnine Cena
Redna cena 470.00EUR
Člani TECES / SRIP PSiDL

-30% za udeleženca iz članov TECES / SRIP PSiDL

329.00EUR

Načrt lokacije

Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.