Webinar: Novi materiali v gradnji z lesom

Vabimo vas na strokovni webinar »Novi materiali v gradnji z lesom«, ki spada v sklop programa krajših spletnih  usposabljanj / delavnic GZS ZLPI na temo lesene gradnje v okviru SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo. Dogodek bo v sredo, 16. 12. 2020, med 11.00 in 12:30 uro.

Dogodek je namenjen predstavitvi novih materialov na področju gradnje z lesom, možnosti njihove uporabe ter načrtovanim spremembam njihove uporabe v prihodnje.

Dogodek je za člane SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo brezplačen, za člane GZS ZLPI ter Lesarskega grozda 25 EUR/osebo, za ostale pa 50 EUR/osebo.


Izhodišča

Neprestano usposabljanje kadrov ter stalno nadgrajevanje njihovega znanja je ključno za njihov razvoj s tem pa tudi krepitev konkurenčnosti ter razvojnega potenciala vsakega podjetja.

V ta namen smo v Združenju lesne in pohištvene industrije v okviru SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo pristopili k oblikovanju programa krajših on-line usposabljanj/delavnic fokusiranih na nove tehnologije, materiale na področju lesene gradnje, projektiranja/oblikovanja, interierja, mehkih specialističnih znanj in podobno.

Ciljne skupine

  • uporabniki gradnje z lesom.

Namen dogodka

Dogodek »Novi materiali v gradnji z lesom« je namenjen seznanitvi z novimi materiali na področju gradnje z lesom, možnostmi njihove uporabe ter spremembami glede njihove uporabe v prihodnje.

Program dogodka

  • Nove lesne vrste: v zadnjem obdobju se v Slovenskih gozdovih pojavljajo lesne vrste. Nekatere so invazivne, druge pa so v gozdovih prisotne že sto in več let. Namen tega sklopa je predstaviti potencial novih lesnih vrst.
  • Novi biocidi: v EU se uveljavlja vedno strožja zakonodaja s področja biocidov. Številni biocidi so del premazov za stavbno pohištvo. Pričakuje se, da bo v EU veliko biocidov umaknjenih s trga.
  • Nebiocidna zaščita lesa: namesto biocidov se uveljavljajo nove rešitve, kot so olja in voski. So te rešitve primerljivo učinkovite?
  • Modificiran les: modificiran les je skupina novih materialov. Kaj ponujajo? Kje so omejitve? Ali lahko v celoti nadomestijo impregniran les?
  • Kompoziti: lesni kompozit so omogočili velik napredek v gradbeništvu. Sodobna lesena gradnja brez kompozitov ne bi bila mogoča. Kaj se dogaja na tem področju? Kje so priložnosti, omejitve, nevarnosti.

Prijava na dogodek

Svojo udeležbo sporočite najkasneje do 11. 12. 2020 na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vsi prijavljeni bodo prejeli povezavo za vključitev v dogodek.

Cena

Delavnica je:

  • za člane SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo brezplačna,
  • za člane GZS Združenja lesne in pohištvene industrije ter Lesarskega grozda 25 EUR/osebo,
  • za ostale pa 50 EUR/osebo.

Račun prejmete po delavnici na osnovi zabeležene prisotnosti na virtualni delavnici.

O organizatorjih dogodka

Dogodek poteka v organizaciji Združenja lesne in pohištvene industrije na GZS pod okriljem SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo.

Izvajalec izobraževanja

Izobraževanje bodo izvedli prof. dr. Miha Humar, doc. dr. Boštjan Lesar in prof. dr. Sergej Medved iz UL BF Oddelka za lesarstvo. Možna bo tudi diskusija oz. postavljanje vprašanj.

Dodatne informacije

Dodatne informacije na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  .:. Bernard Likar .:. +386 1 589 82 84

Podatki o dogodku

Pričetek dogodka 16.12.2020 11:00
Zaključek dogodka 16.12.2020 12:30
Cena Brezplačno za člane SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo
Lokacija spletni dogodek
Priloge VABILO novi materiali 16dec20.pdf

Načrt lokacije

Objave


logo MGRT glava deljena slo
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.